Smagens Landskab

Bogen ’Smagens Landskab’ med fortællinger om spisesteder og producenter i Thy og på Mors – samt deres bedste opskrifter udkom i november 2017. 

 

Bag bogen står Søren Villadsen fra Reklame-Avisen og Jeanette Lund fra Jeanette Lund Kommunikation. Tillige er Jeanette Lund netværkskoordinator for Regional Madkultur Thy-Mors, som bogen udgives i samarbejde med.

- Vi har jo set en helt enorm positiv udvikling indenfor de lokale fødevarer i Thy og på Mors de senere år. Det spirer og bobler frem med mange nye, små producenter og der udvikles hele tiden nye produkter, mens spisestederne er blevet rigtig gode til at have de lokale råvarer på menukortet. Den udvikling vil vi gerne vise, så det er baggrunden for at vi længe har haft lyst til at udgive den her bog – og nu gør alvor af det, fortæller Jeanette Lund.

Bevidstheden om, at Thy og Mors er ét stort spisekammer er de senere år steget både lokalt og hos turisterne. Muslingerne i Limfjorden, økogrisene på vidderne, lammene og gallowaykvæget i Nationalpark Thy, grøntsagerne i det vindblæste landskab og de friske fisk fra Vesterhavet er nogle af signatur-råvarerne fra det nordvestjyske hjørne af Danmark.

I dag kan man let komme ind og få en lokal menu eller spise lokale råvarer på et spisested, det kunne man ikke for bare 5-8 år siden.

- Vi har et fødevarelandskab i rivende udvikling. Lige fra den lille hobbylandbruger med økologiske kyllinger og til Dragsbæk-koncernen, der med Bakkedalproduktets reklamer har skabt det stærke brand ”Fra os i Thy”.  Vi håber, bogen vil formidle den stærke passion og det fællesskab, som de sammen har skabt. Samtidig får læseren en lokal kogebog med et væld af retter, fyldt med lokale råvarer, der er lige til at gå til, slutter Søren Villadsen.

 

Bogen koster 299,- og kan købes på Visitmors.dk


« Tilbage til oversigten