Oprør fra Samvirket

Troen på, at det kan lade sig gøre

I mødet med kolleger i fødevarenetværket styrkes troen på, at det kan lade sig gøre at starte en fødevarevirksomhed baseret på en ide, og dér hentes også lysten til at tage springet og som ligemand træde ind i gruppen af åndsbeslægtede. Uden fødevarenetværkene var mange nye fødevarevirksomheder aldrig startet. En omfattende videndeling i netværkene er naturligvis en væsentlig gevinst. Her kan man se, hvad kolleger gør, her kan man søge hjælp til en palleetikette, osv., osv. Det er indsatser, som det kan være svært at søge midler til, men lad der være et ”overhead på bevillinger” så de kollegiale netværk kan bestå og yde indsatserne.

Sådan udtaler formanden for Smagen af Danmark Laurids Siig Christensen

 

Oprøret fra Samvirket

At etablere fødevareproduktion med kvalitetsegenart er som nævnt en udfordring med et næsten uoverkommeligt antal vidensområder at skulle sætte sig ind. Ganske mange fødevareproducenter er ikke desto mindre lykkedes med opgaven at erhverve sig denne komplekse viden, men mange ressourcer er brugt på at nå dertil, og nu er spørgsmålet så, hvordan producenterne finder ressourcerne til at udnytte et vækstpotentiale.

”Oprør fra samvirket” er titlen for den diskussion, der har været gennemført i fødevarenetværkene som led i udviklingen af en fremtidig platform for Smagen af Danmark og fødevarenetværkene. Oprør fra Samvirket er et opgør mod offentlige og andre systemer, men er også et opgør i egne rækker, hvor vi skal søge tilbage til det, der bør være de centrale indsatser i samvirket i årene fremover.

Læs meget mere om, hvorfor formand Laurids Siig Christensen mener, at det er et afgørende opgør for, at fødevarenetværkene og Smagen af Danmark overlever de kommende år.

Læs hele strategien her


« Tilbage til oversigten