Årets Ret 2014

Vestjylland på Visit

Konkurrencen Årets Ret 2014 blev i år afholdt søndag d. 21. september på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Konkurrencen bød på kreationer som rå kammusling med frossen fløde infuseret med gran, sort trøffel og hvid ribssaft. Grønne enebær. 

I konkurrencen om at blive Årets Ret 2014 deltog landets bedste kokke fra forskellige restauranter og vinderne blev kåret under aftenens gallamiddag.

 

Gallamiddagen bød på gourmetretter, baseret på vestjyske råvarer, som de små fødevareproducenter havde sponsoreret. Der blev bla. andet serveret and fra Dansk and, taskekrabber fra Fish and Moore, svinerillette lavet med svinekød fra Ausumgård samt æblekage og whisky is fra henholdsvis Kræmmergård og Vestkystens Gårdbutik, som havde lavet aftale med Stauning Whisky om at kombinere is og whisky til en kreativ og velsmagende is.

Gallamiddagens ca. 320 gæster fik på fornemste vis lov til at smage på Vestjyllands gode kvalitetsråvarer i nye spændende kombinationer og retter. De vestjyske fødevareproducenter såvel som små fødevareproducenter i resten af landet byder på rene råvarer af høj kvalitet, og råvarerne fortjener at blive omtalt og anvendt af de bedste kokke. Derfor var der af VIFU og Regional Madkultur Vestjylland blevet arbejdet hårdt på at få Vestjylland på menuen ved gallamiddagen, som var kulminationen på dagens venskabelige konkurrence blandt landets bedste kokke.

Flere af medlemmerne under Smagen af Danmark kan med stolthed kalde sig leverandør ved Årets Ret 2014 og den kvalitet, som leverandørerne fremviste ved gallamiddagen er med til at understrege hvor gode råvarer de små fødevareproducenter i Danmark producerer.

 Læs mere om Årets Ret 2014 på www.danskemadanmeldere.dk


« Tilbage til oversigten