Er vi klar?

Er vi klar til supermarkedet?

Af: Laurids Siig Christensen, Sejerø gæs A/S

Der er vækstmuligheder i samarbejde

Dagligvarehandelen har på det seneste fået øjnene op for for mulighederne ved samarbejde med lokale fortrinsvis små og mellemstore fødevareproducenter, fordi det skaber vækstmuligheder for producenter af fødevarespecialiteter og grundlag for ny udvikling af dansk fødevarproduktion.

 

Vi skal være klar

Som lille producent af en fødevarespecialitet kan man ikke bare aflevere råvarerne ved stalddøren og lade en stor lastbil køre, i mit tilfælde gæssene, et sted hen til forarbejdning. Man skal selv beherske rigtig mange led i kæden fra jord til bord, og det kræver mange kompetencer, og man må leve med, at der betales nogle lærepenge undervejs. Det har vi selv måttet sande.

Men jeg glæder mig over, at der tilsyneladende bliver flere og flere af de store aktører som supermarkederne, der bliver mindre skeptiske og åbner mere op for alle os små og mellemstore fødevareproducenter, som leverer kvalitetsfødevarer.

Men vi skal være klar! Som små og mellemstore producenter skal vi være synlige og opsøgende omkring samarbejdsmulighederne, for jeg tror på, at der ligger et stort potentiale for os, når først danskerne får mulighed for at købe de lokale kvalitetsfødevarer i supermarkedet.

Så, vi ved godt, at vi bør være klar til supermarkederne, men spørgsmålet er, om vi som små og mellemstore fødevareproducenter faktisk er parate til de nye samarbejdsmuligheder?

 

 

« Tilbage til oversigten

Skriv kommentar: